Göz Enfeksiyonları; gözün tüm dokularında mikrobik hastalıklar
görülebilmesine rağmen en sık tutulan kısımlar göz kapakları, konjunktiva ve kornedadır.Tedavisi göz doktorunuzun önereceği tedavi yöntemini uygulamaktır.Genellikle ilaç tedavisiuygulanmaktadır.

ALLERJİK KONJONKTİVİTlER
Alerjik konjonktivitleri:-Saman nezlesi, Akut allerjik konjonktivit, Kronik allerjik konjonktivit, Vernal konjonktivit, Atopik keratokonjonktivit ve  Dev papiller konjonktivit türleri vardır,
► Saman nezlesi : Özellikle polenlerin ve ultraviyolenin fazla oldugu mevsimlerde hava ile taşinan allerjenlerle oluşan gözlerde kaşinma   ile kendini gösterir. Üst kapak konjonktivasinda yaygin papiller oluşumlar görülür.
Akut allerjik konjonktivit: Fazla miktarda allerjenle temasa bagli olarak ürtikere benzer akut reaksiyon oluşabilir. Bu tip allerjik konjonktivitte ileri derecede kapaklarda ödem bulunur .
Kronik allerjik konjonktivit: Bazı ilaçlarin uzun süre kullanilmasina bagli olarak oluşabilir.
Vernal konjonktivit: Mevsime bagli ortaya çikan her iki gözü etkileyen gençlerde görülen hastalıktır. Hastalik en belirgin olarak ilk baharda görülür şikayetler sonbahara kadar devam eder. Ekzema, astim, saman nezlesi gibi hastaliklari olan atopik bünyeli kişilerde görülür. Genelde 5-6 yaşlarinda ortaya çikar ve 20 yaş civarinda kaybolur.  Kaşinti,yanma, sulanma, yabanci cisim hissi gibi semptomlarla kendini gösterir.
Atopik keratokonjonktivit: . astim, ürtiker, rinitgibi atopik şikayetlerle birlikte bulunabilir.
Dev papiller konjonktivit: Yabanci cisimlere karsi gelisen konjonktival reaksiyonlardir. Uzun zaman kontakt lens takan kişiler , protez gözler ve göz cerrahisi sirasinda kullanilan monofilament sütürlere karşi olusur.